Brokoli Cacığı

12 Mart 2010 Cuma



 Eğer benim gibi brokoliyi çok seviyorsanız aklınıza binbirtürlü yemek tarifi geliyordur. Brokoliyi yoğurtla beraber yemek ayrı bir lezzet veriyor bana. Özellikle diyet yapıyorsanız tam size göre bir yemek diyebilirim. Hem sağlıklı hem çok faydalı hemde doyurucu bir yemek. Ayrıca yapacağınız diğer ana yemeklerin yanına aparatif olarak da ekleyebilirsiniz. Hemde çok kolay. Evet gelelim tarifimize.


Malzemeler: Yarım kilo brokoli
Nane
Yoğurt
Tuz
Yarım çay bardağı Su


Yapılışı: Bir tencereye su koyup kaynattıktan sonra ateşi kapatıyoruz. Çiçek kısımlarını ve diğer yerlerini küçük küçük doğradığımız brokoliyi bu kaynamış suyun içine atıyoruz. Sıcak su ılıyıncaya kadar brokoliyi içinde bekletiyoruz. Sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzüyoruz. Büyükçe bir kasenin içine brokoliyi Göz kararı yoğurdu koyup iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ve nanesinide attıktan sonra suyuda ekleyip buzdolabında 10-15 dakika bekletiyoruz.Afiyet Olsun....

Buradaki püf noktası brokoliyi kaynamış suyun içine atmak yani haşlayıp suyunu dökmüyoruz yoksa bütün vitamini kayboluyo. Herkese özellikle annelere tavsiye edebileceğim bir yemek. Çocuklarınız hem sebzeyi hemde yoğurdu bur arada yemiş oluyorlar. 


leydielif
resim alıntı...

0 yorum:

Elif'in Mutfağı Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino