Sebzeli Mercimek Çorbası

21 Ocak 2010 Perşembe

Mercimek çorbası benim spesiyallerim arasında yer alan bir çorbadır. Bir bakarsınız gecenin 12 sinde mercimek çorbası yapmışım. Sebzeli mercimek çorbası ise tam bir vitamin deposu olup özellikle çocuklarınıza yedirecebileceğiniz çok besleyici bir çorbadır. İşte tarifimiz:


Malzemeler: 
Yarım kilo mercimek
Zeytinyağı
havuç
soğan
patates
brokoli
kırmızı pul biber
kimyon
tuz


Yapılışı: Önce mercimeklerimizin nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Bu çok önemli mercimeklerinizi yeteri kadar yıkamazsanız tam lezzetini alamazsınız. Mercimeğimizin üzerini kaplıyacak kadar su tuz ve birazda zeytinyağ  koyduktan sonra  kaynamasını bekliyoruz . Kaynadıktan sonra su tamamen çekilinceye kadar bekliyoruz. Bu arada mikserle özleşene kadar çırpıyoruz. Sonra üzerine biraz daha sıcak su ekliyoruz iyice özleşen mercimeğimiz biraz daha kaynıyor. Bu arada bütün sebzelerimizi haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra blenderdan geçirerek kaynayan mercimeğimizin içine ekliyoruz. Mercimeğimiz birazda sebzelerle bareber kaynıyor. Sonra göz kararı sıcak su ekledikten sonra üzeri için ayrı bir kapta biraz ayçiçek yağı koyuyoruz . Biraz ısındıktan sonra kırmızı pul biber ve kimyonumuzu katıyoruz. Kimyonu katarken dikkat edin yoksa çorbanızın tadı kaçabilir. Sonra bu yağlı karışımı kaynayan çorbamızın üzerine yavaşça döküyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra sebzeli mercimek çorbamız hazır. 


Not: Çorbaya kimyon koymamızın sebebi mercimeğin midenizi rahatsız etmemesi için. Çünkü kimyon midedeki hazımsızlığa iyi geler ve gaz probleminiz ortadan kalkar.


Afiyet Olsun...
Leydielif

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Missler gibi mercimek çorbasına bayılırım.en sık yaptığım çorbadır.
ellerine sağlık
sevgiler

Elif'in Mutfağı Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino